Sa našeg bloga

+381 69 646 899

Whatsapp broj: +381 60 6609 800

balichallenge19@gmail.com

PRATITE NAS:

Top
bali-challenge-2023-2

BALI PROLECE 2023.

BALI PROLECE 2023.

€1750 po osobi

BALI PROLEĆE 2023.

Polasci:

25. mart – 7. april
8. april – 21. april
12. april – 25. april
19. april – 2. maj
22. april – 4. maj
5. maj – 18. maj

 

FIRST MINUTE CENA: 1750 eur

 

O Baliju:

Bali je tropsko indonežansko ostrvo, posebno i drugačije. Ono što ga izdvaja od drugih tropskih destinacija je netaknuta priroda, od džungle, preko pirinčanih polja pa sve do nestvarnih plaža dugih po nekoliko kilometara. Balinežani su prijatan i topao narod, uvek nasmejani i dobronamerni. Odoleli globalizaiji i žive po svojim pravilima. Veoma su religiozni, ovo ostrvo broji oko 20.000 hindu i budustičkih velelepnih hramova sa dugom tradicijom, a baš zbog toga ga još nazivaju i ostrvo Bogova! Pored prelepih plaža nudi i brojne avanture (mi smo izvodjili Bali challenge top 5 bucket list izazova). Od ronjenja sa dzinovskim mantama, preko surfa, rafringa na reci Ajung, penjanja na vulkan Batur, joge i drugih. Hrana je preukusna, najčešća su indonežanska jela sa ribom, a veoma je popularna vegeterijanska i veganska kuhinja. Ipak, turizam na Baliju je na visokom nivou, pa su tu i sve druge poznate svetske kuhinje! Ovo ostrvo Bogova se već godinama kotira kao najbolja turistička destinacija, a neki od najboljih svetskih rizorta, restorana i barova nalaze se upravo na njemu! Jedna od glavnih karakteristika Balija, koji su ujedno i naši glavni aduti su njegovi autentični smeštaji u duhu destinacije, od prelepo dizajniranih vila do eco friendly bungalova!

 

Plan putovanja:

 

Prvi dan:

Skupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ polazak avio kompanijom FlyDubai. Let do Dubaia traje 5h. Let za Bali (Denpasar) avio kompanijom Emirates. Let do Balija traje 9 ipo sati i stiže se sledećeg dana oko 15:30h po lokalnom vremenu.

 

Drugi dan:

dolazak u smeštaj i odmor. U prvom smeštaju provodimo 6/7 noći (u zavisnosti od trajanja aranžmana).

Smeštaji u rangu cene su:

Uz doplatu mogućnost izbora više kategorije smeštaja poput:

Na aerodromu nas kupe lux aklimatizovani kombiji i prevoze do našeg prvog smeštaja. Put do smeštaja traje oko sat vremena. Prelepi rizort se nalazi u Uluwatu regiji. Po dolasku u smeštaj odmor i adaptacija od puta. Opciono odlazak u neki od barova.

palms smestaj

Palms smeštaj

Gravity smeštaj

Gravity smeštaj

La Joya smeštaj

La Joya smeštaj

 

Treći dan: Sunday beach/Uluwatu temple

Posle doručka u hotelu, odlazak na Sunday beach. https://www.sundaysbeachclub.com Ko želi, tu provodi ceo dan, ostatak grupe obilazi Uluwatu temple, jedinstveni hindu hram sa prelepim pogledom na zalazak sunca i okean. Pored obilaska hrama, tu je i gledanje tradicionalnog balinežanskog plesa, Kecak dance. Veče čuvamo za večeru na samom okeanu, u čuvenom ribljem selu na samoj plaži, Jimbaran.

Sundaybeach (levo) Uluwatu temple (desno)

Sundaybeach (levo) /  Uluwatu temple (desno)

 

Četvrti dan: Ronjenje/Balangan surf beach

Posle doručka opcioni odlazak na jednodnevni izlet na Nusa Penida ostrvo koje je udaljeno 30 minuta od Balija, a ide se brzim brodom. Na ovom izletu obići ćemo dve prelepe plaže, a tu je i prvi BALI IZAZOV – ronjenje sa giganskim mantama! Ronjenje se obavlja sa Zerogravity diving klubom (ronjenje sa džinovksim mantama je na dah i nije potreban ronilački sertifikat). Za to vreme oni koji ne žele da idu na Nusa Penida ostrvo, provode dan na Balangan surf plaži. Tu je i drugi opcioni 2. BALI IZAZOV- surf. U ovoj regiji nas čekaju i neki od kultnih plažnih barova kao što je Single fin https://www.instagram.com/singlefinbali/  Rock bar https://www.instagram.com/rockbarbali/?hl=en   i Savaya klub https://www.instagram.com/savayabali/?hl=en

Manta point (levo) / Nusa Penida gde ronimo(srednja) / Rock bar (desno)

Peti dan: ekskurzija istočni deo ostrva

Nakon doručka kombijima krećemo na jednodnevnu ekskurziju ka istočnom delu ostrva. Ta ekskurzija obuhvata Cepung vodopad, obilazak jednog od najlepših hramova i vodenih palata na Baliju, Hram Tirta Gangga, ručak u nekom od lokalnih restorana i posetu prelepoj plaži Virgin beach. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Za sve one koji ne idu na ovu ekskurziju, u planu je obilazak prelepih plaža u toj regiji poput Melasti beach, Palmila beach, Nyang Nyang plaža i Karma kandara.

Tirta Gangga

Tirta Gangga

Šesti dan – Changgu

Nakon doručka odlazak u popularno mesto Canggu. Ovaj grad je epicenter dobrih provoda, najboljih lokala i šopinga. Predlog je da dan započnemo obilaskom hrama Tahan Lot. Dok bismo drugi deo dana sačuvali za šoping i uživanje na Batu Bolong plaži, ručku u nekom od najboljih restorana poput autentičnog Milu by Nook, koji se nalazi u sred pirinčanih polja  https://www.instagram.com/milubynook/ Nakon ručka odlazak na najlepši zalazak sunca na Baliju u čuvenom  beach baru La Brisa https://www.instagram.com/labrisabali/ . Povratak u naš rizort u večernjim časovima. 3. BALI IZAZOV  – obilazak grada motorima, zainteresovani će obilazak mesta Changuu moći da obave vožnjom motorima ulicama i skrivenim predelima ove regije.

La Brisa beach bar

La Brisa beach bar

Sedmi dan – Uluwatu 

Odmor u regiji Uluwatu, na prelepoj plaži Melasti u nekom od čuvenih beach barova poput Karma kandara  https://www.instagram.com/karma.kandara.bali/  ili Palmila beach https://www.instagram.com/palmillabali/   

Ručak u Finns baru https://finnsbeachclub.com Za sve hedoniste predlog je biser Uluwatu-a, čuveni Spa u The Istana rizortu  https://www.instagram.com/the_istana/?hl=en, opciono izlazak u neki od klubova poput klub Savaya https://www.instagram.com/savayabali/

Palmila beach bar

Palmila beach bar

Karma Kandara

Karma Kandara

The Istana

The Istana

8. – 12. dan Ubud

Posle doručka krećemo ka našoj drugoj stanici, mestu Ubud, smeštenom u srcu ostrva u džungli. Ubud još zovu i duša Balija, spiritualni centar ostrva. Ovaj grad u džungli okružen visovima i pirinčanim terasama postao je jedan od najprometnijih delova Balija. Regija je veoma sadržajna, poznata po brojnim galerijama, joga i retreat centrima, hramovima ali i sjajnim restoranima i kafeima. 

Smeštaji u rangu trenutne cene su Mahaputra rizort

https://mahaputrahotelsandresorts.com/

Dok u kategoriji 5 star, uz doplatu su u ponudi rizorti kao sto su:

 • magični eco – friendly rizort Green village

https://greenvillagebali.com/

Green village resort

Napomena :
Za sve goste koji su smešteni u čuvenom Green Village Rizortu za dpručak vazi pravilo :
1 dan doručak je Complementary breakfast i uključen u cenu aranžmana a za svaki sledeći dan gosti mogu da poruće dorućak u vili Veganski A la Carte.
Green village rizort

Green village resort

Green village rizort

Green village resort

 • Maya Ubud rizort (5 star)

https://mayaresorts.com/ubud

Maya Ubud resort

Maya Ubud resort

Maya Ubud resort

Maya Ubud resort

Na putu ka Ubudu obilazimo čuvene pirinčane terase Tegallalang, gde i ručamo u jednom od lokalnih restorana. Po dolasku u smeštaj odmor i uživanje.

Tegallalang terasa

U ova 3/4 dana, po dogovoru organizujemo i obilazimo: 

 • 4. BALI IZAZOV- penjanje na vulkan Batur. (Oko 1:30 ujutru po nas dolazi transfer koji nas vodi do podnožja vulkana. Tada se okupljamo sa drugim penjačima i profesionalnim vodičima i kreće se u osvajanje vulkana. Penjanje traje oko 3 ipo sata preko vulkanskog kamenja do samog kratera Vulkana. Tu čekamo spektakularni izlazak sunca u 6:30 ujutru, doručkujemo, osvežavamo se uz voće i krećemo u silazak koji traje oko 2 ipo sata. U povratku imamo i mogućnost odlaska u Batur hotspring – termalna kupatila.
 • obilazak hrama Tirta Empul – vodene palate i kupanje na ovom svetom mestu
 • 5. BALI IZAZOV– Vožnja kabrioletima po regiji
 • Obilazak mesta Ubud, galerija, čuvenog marketa itd…
 • Bali swing (jedno od najpopularnijih Instagram lokacija)
 • Monkey forest 
 • Tegenungan waterfall
 • 6. BALI IZAZOV– zaintresovani će imati priliku i da u nekom od joga studija probaju jogu
 • sjajne veganske i druge restorane kao što je Clear cafe i restoran Locavore
 • kupanje i uživanje u baru sa infiniti bazenom fenomenalni Jungle fish https://www.instagram.com/junglefishbali/?hl=en
 •  7. BALI IZAZOV- terapija zvukom (soundhealing) u poznatom retreat centru Piramids of Chi
 • 8. BALI IZAZOV – bicycle zipline u nesvakidašnjem Alas harum rizortu https://www.instagram.com/alasharumbali/
 • Taman dadari – nesvakidašnja umetnička skulptura u srcu džungle
 • Yogabarn – najpoznatiji spiritualni i joga centar na Baliju i u svetu
 • 9. BALI IZAZOV – Campuhan ridge walk – čuvena šetnja kroz prirodu uz izlazak sunca
 • Obilazak plantaže Luwal kafe
Jungle fish

Jungle fish

Bali swing

Bali swing

Penjanje na vulkan Batur

Penjanje na vulkan Batur

Bicycle zipline

Bicycle zipline

Alas Harum Bali

Alas Harum Bali

12. ili 13. dan (u zavisnosti od odabranog aranžmana) krećemo nazad za Beograd. Letimo kompanijom Emirates, preko Dubaija, a u Beograd stižemo sledećeg dana oko podneva.

U cenu je uključeno:

 • Avio prevoz
 • Transferi od i do aerodroma
 • Dva unique smeštaja na dve lokacije sa uključenim doručkom (važna napomena: primeri smeštaja su oni koje možete da očekujete. Smeštaj može biti i drugi, ali isti po nivou kvaliteta i onome što pruža)
 • Vodič na usluzi 24/7
 • Organizacija Bali challenge

U cenu nije uključeno:

 • Fakultativne ekskurzije i izazovi se plaćaju na licu mesta po lokalnim cenama
 • Zdravstveno i putno osiguranje (koje priznaje BMIC klinika na Baliju). 
 • Transferi po ostrvu
 • Viza

Uslov ulaska u zemlju za građane Srbije i regiona je: sertifikat – dve vakcine bilo kog proizvođača. Voa viza (visa on arival) čija je cena oko 35USD. Do našeg polaska moguće ukidanje mera.

First minute Cena : 1750e

Za prijave i sva ostala pitanja pozovite na broj ili nam pišite u DM: 

Sergej: +381 69 646 899

Maja, vodič (Wa): +381 60 6609 800

Organizator putovanja: Bali challenge u saradnji sa GO2 agencijom

Adresa: Strahinjića Bana 36, Beograd

Mail: balichallenge19@gmail.com 

DM Instagram: https://www.instagram.com/balichallenge/

 

0 Reviews
 • Included
  Letovi
  Smeštaj
  Vodiči
 • Not Included
  Full osiguranje
  Svi obroci
  Transport

Plan putovanja

1
2

Lokacija

Bali

0.0

Overall 0

Meals 0

Accommodation 0

Transport 0

Destination 0

Value for Money 0

Post a Comment

You don't have permission to register