Sa našeg bloga

+381 69 646 899

Whatsapp broj: +381 60 6609 800

balichallenge19@gmail.com

PRATITE NAS:

Top
Image Alt

MAROKO MAJ 2022.

MAROKO MAJ 2022.

€990 po osobi

MOROCCO CHALLENGE

(Marakesh-Oarzazate-Ait Ben Hadoo-Casablanca-Essaouira)

5-13.5.2022. 🌴

 

Kraljevina Maroko je zemlja na severozapadu Afrike, na zapadu izlazi na Atlanski okean, a na severu na Sredozemno more. Kroz državu se protežu visoki planinski venci planine Atlas i deo Sahare, najveće pustinje na svetu. Naziv zemlje izvedeno je iz imena nekadašnje prestonice, Marakeša, berberske reči sa značenjem “Božija zemlja”.

Maroko je spoj arapske i zapadnoevropske kulture, što je posledica međusobnog kontakta mnogobrojnih civilizacija: arapske, berberske, afričke i evropske (francuske i španske). Bio je pod francuskim uticajem do 1956. godine kada stiče nezavisnost, a uticaj francuske se naročito oseća u gradu Marakešu.

Klima: Pretežno mediteranska, odlikuju je topla i suva leta i prohladne zime. Najbolji deo godine za posetu Maroka su april, maj, septembar, oktobar i novembar. 

Hrana: Marokanska kuhinja je veoma raznovrsna, mešavina je andaluzijske, mediteranske, arapske i sub-saharske kuhinje. Najpoznatija jela su kuskus, tažin (Tagine), supa harira, pastilja (Bastilla), a tu su i čuveni marokanski čajevi.

 

Plan putovanja

Polazak 5. Maja, avio kompanijom Turkish airlines. Let je u 9:15h iz Beograda a leti se preko Istanbula iz kog se dalje leti direktno za Marakeš gde se stize u večernjim satima oko 22h. Na aerodromu nas kupe mini lux klimatizovani kombiji i prevoze do naše prve tačke, grada Marakeš, gde se odseda u luksuznom i jedinstvenom Rijadu, Be Marakesh. Čitav Rijad je zakupljen za naše putnike, imamo 10 lux dvokrevetnih soba, bazen, hamam (arapsko kupatilo) i prostor za jogu, a smeštaj uključuje i doručak.

https://www.be-marrakech.com

 

Rijadi su autentične tradicionalne kuće. Njihovo poreklo se pripisuje persijskim vrtovima iz Islamskog perioda. Danas su ovi autentnični Rijadi pretvoreni u raskošne smeštaje kao iz “1001 noći”. Oni su pravi izbor za ljubitelje smeštaja u duhu destinacije, a upravo to je i jedna od vrednosti koju negujemo na našim putovanjima. 

 

 

Marakeš je grad u jugozapadnom delu Maroka, u podnožju planine Atlas. Poznat je po nazivima Crveni grad/ Biser juga i Kraljevski grad. U ovom gradu provodimo 5-10. maj. U tom period obilazićemo sve lepote ovog kraljevskog grada, organizovati brojne izlete i uživati u ovom autentičnom smeštaju. Svi izleti su fakultativni i po dogovoru ćemo obilaziti:

 1. Jardin Majorelle, najlepši marokanski vrt, koji je obnovio čuveni YvesSaintLaurent  https://www.jardinmajorelle.com/en/
 2. Jammaa El Fna Square, čuvena pijaca i skver 
 3. Bazar Souk
 4. Koutoubia Mosque, čuveni dzamiju
 5. Ben Madrasa Youssef, nekadašnji arapski koledz
 6. Bahia palace, velelepna palata iz 19. veka
 7. Voznja balonima iznad Marakeša
 8. Grobnica Saadian dinastije (Saadian Tombs)
 9. Palata Dar Si Said, nekadašnja palata, danas muzej
 10. El Badi Palata
 11. Piknik u Manara basti (koja je pod Uneskovom zaštitom)
 12. Kafa u hotelu La mamounia, nekadašnjoj plati, danas jednom od najluksuznijih hotela na svetu

Takođe ćemo isprobati tradiocionalnu kuhinju u čuvenim restoranima, a ko želi, moći će da poseti i noćne barove i klubove kao što su Buda bar, Jad Mahal i drugi… 

Buda bar https://www.buddhabar.com/en/restaurants/buddha-bar-marrakech/

Jad Mahal  https://palaisjadmahal.com

 

 

 

Pored svih fakultativnih ekskurzija, (8. maja) organizvaćemo i jednodnevnu ekskurziju van Marakeša, posetu Oarzazate i Aid Ben Hadoo. Na izlet se kreće oko 8 ujutru a završava se u kasnim večernjim satima, oko 11 uveče. Transfer do ovih gradova i nazad u smeštaj biće organizovan u klimatizovanim lux kombijima sa vozačima sa znanjem engleskog jezika. Prva destinacije je berberski gradić, Oarzazate “Vrata pustinje”. Na putu do Oarzazate posećujemo jedno od berberskih sela drevnog naroda koji idalje živi na obroncima planinskog venca Atlas. Po dolasku u grad Oarzazate idemo u obilazak grada. Nakon obilaska krećemo ka drugom delu ekskurzije, utvrđenom gradiću, Aid Ben Hadoo koji se nalazi na listi Svetske baštine Uneska. Ovo utvrđenje je zbog svoje specifične arhtekture mesto gde su se snimali i brojni filmovi poput Game of Thrones i Gladijatora. Posle obilaska mesta organizujemo ručak, za ljubitelje tradicionalne kuhinje u nekom od tradicionalnih restorana a za one koji ne žele tu su i drugi tipovi restorana. Po završetku ekskurzije, povratak za Marakeš u kasnim večernjim satima. 

 

 

10. maj- napuštamo Marakeš i krećemo vozom ka Kazablanci. Vožnja vozom (oko 28eur) je posebno iskustvo i najkraći vid transporta do centra Kazablanke, zato smo izabrali taj vid transfera. Po dolasku u grad, čekiramo se u smeštaju Meliber Apart hotel https://www.melliber-apparthotel.com/en/ . Nakon odmora u hotelu fakultativni obilazak grada i njegovih najznačajnijih znamenitosti (Hasan mosque, medina (stari grad), market, plaža Mohammedia itd…). Nakon obilaska vraćamo se u smeštaj gde odsedamo u dvokrevetnim sobama s doručkom.

 

 

11. maj- nakon doručka i odjavljivanja iz hotela, nastavljamo putovanje za grad Essauira, koji je ujedno i poslednja stanica naše avanture. Krećemo mini lux kombijima, a u grad stižemo u popodnevnim časovima. Ovaj grad se nalazi na obali Atlanskog okeana i poznat je kao bela medina. Po dolasku se čekiramo u Rijadu Lyon – Magador https://lyonmogador.com/en/ Ovaj rijad datira iz 18. veka, a nalazi se na samo nekoliko minuta od plaže i starog grada (medine). U smeštaju pravimo kraći predah uz marokanski čaj. Nakon odmora fakultativni obilazak grada, plaže i ručak. Zatim povratak u smeštaj gde noćimo u dvokrevetnim sobama sa doručkom.

 

 

12. maj- povratak kući. Posle doručka odmor, fakultativni mini obilazak grada ili odlazak do plaže i odjavljivanje iz hotela. Oko 17h nas kupe lux mini kombiji i voze do aerodroma (put do aerodrome traje oko 3h). Let iz Maroka je u 23h, a u Istanbul se stiže u 6 ujutru. Let iz Istanbula je u 7:50, dok se u Beograd stiže 13. maja u 8:30h.

5. maj – polazak iz Beograda i stizanje u Marakeš

6,7,8,9 maj – Marakeš uz brojne obilaske i izlete u okviru ali i van grada

10. maj – Kazablanka

11. maj -Essauira

12. maj – Essauira i polazak za Beograd

13. maj – stizanje u Beograd

Cena je 990eur

 

Cena uključuje:

-avio karta kompanije Turkish airlines

-lux autentični smeštaji u dvokrevetnim sobama sa doručkom 

-organizacija svih tura

-vodič iz Beograda 

-transfer od aerodroma do hotela

Cena ne ukljucuje:

-Vizu

-Covid osiguranje

-Pcr test

-Fakultativne izlete

 

 

Uslov ulaska u zemlju je obavezan PCR test, ne stariji od 48h, minimum dve vakcine bilo kog proizvodjača i viza koja se vadi u Marokanskoj ambasadi u Beogradu (najkasniji datum prijavljivanja za vizu je 5.april).

 

VAŽNO: Za sve pozitivne na Covid19 povraćaj novca od avio karte je 100%, a za ostatak putovanja se dobija vaučer za drugi datum.

 

Za sva dodatna pitanja, kao i za rezervacije, možete da se javite na:

Tel: +381606609800 – Maja

Mail: balichallenge19@gmail.com

 

DM Instagram:

https://www.instagram.com/balichallenge/

 

Saradnja sa agencijom Go2
Strahinjica Bana 36, Beograd

 

[ngg src=”galleries” ids=”8″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ number_of_columns=”4″]

0 Reviews
 • Included
  Letovi
  Smeštaj
  Vodiči
 • Not Included
  Full osiguranje
  Svi obroci
  Transport

Plan putovanja

1
2

Lokacija

Maroko

0.0

Overall 0

Meals 0

Accommodation 0

Transport 0

Destination 0

Value for Money 0

Post a Comment

You don't have permission to register