Sa našeg bloga

+381 69 646 899

Whatsapp broj: +381 60 6609 800

balichallenge19@gmail.com

PRATITE NAS:

Top
Zanzibar 2022

Nova Godina na Zanzibaru

Nova Godina na Zanzibaru

€1690 po osobi

Datum:

 • 30 decembar – 9 Januar

O destinaciji:

Zanzibar je tropsko ostrvo, pravi biser Indijskog okena koje se nalazi uz samu istočnu obalu Afrike. Sastavni je deo Tanzanije, službeni jezik je svahili, ali svi govore i engleski jezik jer je nekada bio engleska kolonija. Zaštitni znak su mu bele plaže i tirkizno plav okean. Psebnim ga čine i meštani, topli, prijatni i nasmejani. Glavni grad Zanzibar nalazi se u zapadnom delu ostrva, dok se u severnom delu nalazi kameni grad, Stone town, naša omiljena ekskurzija. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je 1 sat unapred.

Klima na Zanzibaru:

Deli se na sušnu i vlažnu sezonu. Sušna sezona traje od juna do sredine marta, dok je od kraja marta do juna kišna sezona. Prosečna temperature u toku godine kreće se od 26 do 28 stepeni C, a temperatura vode je oko 26 stepeni C.

Plan putovanja:

 

PRVI DAN

Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Letimo avio kompanijom Qatar airways. Polazak na Zanzibar u 11.45h sa presedanjem u Dohi (Qatar). Na Zanzibar stižemo sledećeg dana u 8 ujutru.

DRUGI DAN

Transfer do smeštaja lux aklimatizovanim kombijima sa našim vodičem Tamimom. Vožnja traje oko sat vremena.  Naš smeštaj je Opera hotel-rizort u ribarskom selu Nungwi https://operahotelzanzibar.com/. Ovaj smeštaj takođe je nov i nalazi se samo 5 minuta od prelepe peščane plaže i okeana. Autentično je dizajniran u arapskom duhu, a u svojoj ponudi ima komforne sobe, predivan bazen i restoran. Smeštaji su u istom rangu, a u zavisnosti od datuma putovanja smo smešteni u nekom od ova dva rizorta. Ovaj dan posvećujemo aklimatizaciji i odmoru na plaži. Novogodisnja večera u hotelu Opera, a posle toga žurka – Party u nekom od ZnZ klubova!

opera-hotel-room
opera-hotel-room

 

Opera rizort

Opera rizort 

TREĆI DAN

Nakon doručka, odlazak u naš omiljeni beach bar Mr. Kahawa https://www.instagram.com/mr_kahawa/ Za zaintresovane, tu je i naš prvi Zanzi izazov za sve zainteresovane- Kite surfing https://www.mrkahawa.com/kite/ Zatim odlazimo na Jambiani plažu gde uživamo, kupamo se i ručak u kultnom hotel-rizortu na steni, Coral Rocks https://www.instagram.com/coralrockszanzibar/  Popodne nastavljamo dalje ka Michamwi plaži, gde dan završavamo uz dobar provod i zalazak sunca u Kea funk plažnom baru. 

Mr. Kahawa

Mr. Kahawa

Zanzi izazov – Kitesurfing

Zanzi izazov – Kitesurfing

Coral rocks

Coral rocks

ČETVRTI DAN

Nakon doručka krećemo u celodnevni obilazak severnog dela ostrva. Izlet započinjemo obilaskom farme začina. Zatim odlazimo na najlepše plaže u ovom delu ostrva, Kendwa i Nungwi beach. U ovom danu u ponudi imamo naš drugi Zanzi izazov- plivanje sa kornjačama na Nungwi plaži! Posle zalaska, povratak u smeštaj, zatim večera u jednom od poznatih lokalnih restorana.

 

PETI DAN

Nakon doručka zainteresovani će imati priliku odlaska u Blue Safari (ronjenje u plavoj laguni i vađenje morskih zvezda) https://safariblue.net Ostatak grupe će dan provesti uživajući na nekoj od prelepih plaža. 

Blue Safari (izranjanje morskih zvezda)

Blue Safari (izranjanje morskih zvezda)

 

ŠESTI DAN

Nakon doručka, celodnevni izlet, odlazak lux aklimatizovanim kombijima u glavni grad Zanzibara, Stone Town. To je rodni grad Fredi Mercury-ja koji je 2000. godine ušao i pod zaštitu UNESCA! Njegova arhitetktura odražava različite uticaje svahili kulture, mešavina je azijskih, indijskih, persijskih i evropskih elemenata i upravo to ga čini posebnim!

Pre odlaska u Stone Town, zaineteresovani idu u obilazak Prison Island-a. Prison island je ostrvo preko puta Stown town-a koje sadrži veliku koloniju džinovksih kornjača uvezenih sa Sejšela krajem 19. veka. Nakon toga, obilazak Stown town-a sa lokalnim vodičem. Obilazak marketa, šoping, kafa u nekom od kultnih Emerson hotela ili autentično dizajniranom https://www.instagram.com/parkhyattzanzibar/ . Dan zavšavamo u nekom od roof top-ova ovog grada, kao što je koktel bar sa bazeznom, Upendo house https://www.instagram.com/upendohouse/?hl=en ili večerom u našem omiljenom arapskom restoranu Tea house, https://emersonzanzibar.com/dining-in-stone-town/restaurant-reservation/ Posle večere, povratak u smeštaj. 

Promised land

Promised land

Tea house

Tea house

Stone town

Stone town

Stone town Zanzibar 2022

Stone town

SEDMI DAN

Nakon doručka, obilazak lokalne škole. Obilazak lokalnih škola i susret sa decom je posebno iskustvo na Zanzibaru, a preporučuje se da se tom prilikom ponesu i daruju slatkiši, igračke ili pribor za školu. Nakon obilaska škole, obilazak Jozani šume, nakon koje odlazimo u neko od naših skrivenih kutaka van turističih mapa kao što su plaže-rizorti, The Promised land i Eden rock https://www.instagram.com/edenrockzanzibar/ 

Poseta-skoli

Poseta školi

Eden-rock

Eden rock

OSMI DAN
Nakon doručka odlazak na ostrvo Nakupenda. Nakupenda, poznata kao banka peska je poseban fenomen Zanzibara. Ostrvce u vidu peščanog spruda sa belim peskom i tirkizno plavom vodom, toliko malo da se može prepešačiti za nekoliko minuta. Na ostrvo odlazimo brodićima, sa vodičima koji nam po dolasku pripremaju lokalnu svežu ribu i račiće. Sprud napuštamo popodne jer tada počinje plima i okean u roku od sat vremena potpuno prekriva ostrvce do narednog jutra i plime.
Nakupenda (banka peska)

Nakupenda (banka peska)

DEVETI DAN

Zainteresovane očekuje sledeći Zanzi izazov– vožnja motorima po peščanim plažama Zanzibara, od Paje-a do Jimbiana. Obilazak zaštitnog znaka Zanzibara, The Rock restorana https://www.instagram.com/therockzanzibar/?hl=en . Zatim odlazak u šumu mangrove, gde se kupamo i provodimo ceo dan. Posle večere, povratak u smeštaj. Uveče po dogovoru odlazak u provod u neki od poznatih beach barova, kao što je B4.

Zanzi izazov- grupna vožnja motorima po plaži

Zanzi izazov- grupna vožnja motorima po plaži

DESTI DAN

Nakon doručka, odjavljivanje iz sobe. Do polaska na aerodrom, poslednje sate našeg putovanja provodimo na obližnjoj plaži ili na bazenu hotela. Transfer do aerodroma i ukrcavanje na let za Dohu.

JEDANAESTI DAN

Stižemo u Beograd u 10:45 h  ujutru.

U cenu je uključeno:

 • Povratna avio karta Qatar Airways sa svim taksama
 • Transferi od i do aerodroma
 • Smestaj u Hotelu Opera 4 * na severu – Nungwi<
 • Novogodisnja A La Cart večera
 • Vodič

U cenu nije uključeno:

 • Viza za Tanzaniju (50 USD)
 • Fakultativni izleti
 • Putno i zdrastvano osiguranje
 • Lični troškovi

Cene izleta sa transferima su 10-30 dolara po izletu

Način plaćanja:

Uplata preko računa:

 • 45000 RSD prilikom rezervacije
 • Ostatak u 3 mesečne rate do početka aranžmana

Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Go2 event-a.
Kredit: Go2 Event izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit banke u kojoj klijent ima otvoren tekuči račun.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE NA DAN UPLATE.

Organizator putovanja:

The Bali Challenge & GO2 agencija
PIB: 106848247
Matični broj: 20692049
Licenca br: OTP 60/2021
Adresa: Strahinjiča Bana 36

email: balichallenge19@gmail.com
Tel: +381606609800 (call & whatsapp)

 

FIRST MINUTE – cena 1690€ za prijave do 10. novembra!

Za sve informacije i rezervaciju kontaktirajte nas na:
email: balichallenge19@gmail.com
Tel: +381606609800 (call & whatsapp)

1 Review

Lokacija

Zanzibar

10.0

Superb

Overall 0

Meals 0

Accommodation 0

Transport 0

Destination 0

Value for Money 0

Comments

Post a Comment

You don't have permission to register