Sa našeg bloga

+381 69 646 899

Whatsapp broj: +381 60 6609 800

balichallenge19@gmail.com

PRATITE NAS:

Top
Image Alt

The Bali Challenge

Vile na Baliju od kojih zastaje dah

Bali posebnim čine prijatna klima, tropsko rastinje, geografski položaj i čudnovata energija. Ovo ostrvo bogova smešteno je u jugoistočnom delu naše planete, u Indoneziji. Okruženo je Indijskim okeanom i okupano suncem, sa jako malo kiše i u toku kišne sezone.

Pored hindu hramova, kojih na Baliju ima preko 20.000 ono što je karakteristično za turističku ponudu su atraktivne vile i bungalovi raspoređeni od okeana do džungle, čak i u nepristupačnim delovima ostrva na severu, oko vulkana Batur i Agung.

Za vas izdvajamo vile koje su nas svojim dizajnom, enterijerom i eksterijerom ostavile bez daha i koje smo ponosno uvrstili u svoju ponudu smeštajnih kapaciteta za 2020.

Green Village Bali

VILE U UBUDU

Ubud je grad u džungli koji ima svoju posebnu energiju i ljude koji ga čine. Poznat je po galerijama, veganskim restoranima, retreat i yoga centrima ali i jedinstveno dizajniranim vilama. Baš u ovom delu ostrva bambus se koristi kao glavni materijal za gradnju. Balinežani se trude da se što više povežu sa prirodom i ne remete je. U njihovim enterijerima  suprisutni pre svega drvo i zemljani tonovi, što pruža osećaj mira i opuštenog načina života.

Među svim kreativno dizajniranim vilama u i oko Ubuda, izdvaja se egzotični kompleks Green Village – sagrađen u harmoniji sa prirodom. Uz tok reke Ayung, okružen tropskom šumom ušuškano je 30 bambus vila i kuća proslavljene dizajnerke Elore Hardy. Godinama je važio za utočište svim open-minded individualcima koji su tražili održiv, autentičan, komforan način života, kao alternativu stresnom i modernom društvu.

Danas zajedno sa svetski poznatom i jedinstvenom Green školom osmišljene od strane Elorinog oca, čuvenog John Hardy-a kao najveća bambus građevina na svetu, Green Village predstavlja jedan od najpoznatijih zajednica održivog življenja ne samo na Baliju, nego i u svetu.  Sve vile i bambus kuće rađene su ručno i iza dizajna stoji IBUKU tim.

Provedite noć u jednoj od vila – Sharma Springs, Andana house, Tower house i Aura i uverite se zašto se kaže da su ove kućice na drvetu ostvarenje svih dečijih snova! I raj za sanjanje nekih novih snova.

VILE NA BALANGAN PLAŽI

Vile na Baliju
La Joya, Balangan

Balangan beach je čuvena surferska plaza na jugu Balija. Tik iznad plaže, u prelepoj tropskoj bašti nalazi se La Joya Balangan resort, skup atraktivno dizajniranih bungalova koji se uklapaju u ambijent sa pogledom na okean.

 

La Joya Balangan beach resort čine 25 bungalova pregrađenih baštom, koji pružaju privatnost i osećaj kao da ste kod kuće. U sklopu resorta nalaze se i dva bazena, restoran, bar i spa centar.

VILE U GRADU CANGGU

Nekada je Canggy bio selo, dok je danas, sa rastom turizma na Baliju, postao grad koji se spojio sa Seminyakom. Nalazi se 15 km od grada Kuta, u čijoj je neposrednoj blizini i glavni aerodrom na Baliju.

Canggu leži na 10km dugoj peščanoj plaži i poznat je kao surferski raj. Ovaj deo je karakterišu i interesantne galerije, opuštena mesta, kul kafei, restorani i plažni barovi sa najlepšim zalascima sunca. La Brisa je omiljeno mesto za sve one koji žele opuštenu atmosferu i naša preporuka.

U Cangguu preovlađuju jako lepe i luksuzne vile Francuske zajednice. Vile imaju u svom sklopu privatne bazene, veliki dnevni boravak, otvorenim open-air kupatila i okružene su prelepim baštama. Boravak u vilama daje privatnost, osećaj slobode – kao da ste kod svoje kuće.

Na granici Seminyaka i Canggu-a nalaze se i vile Karisa, Safira i Batik.

VILE NA GILI OSTRVIMA

The Koho Air, Gili Air

Gili arhipelag čine tri mala ostrva – Gili Trawangan, Gili Mano i Gili Air, tik uz severozapadnu obalu Lamboka. Do njih se dolazi za 1,5h vožnje gliserom od luke na Baliju. Ostrva su mirna, opuštena, sa niskim cenama, bez motornih vozila. Bele peščane plaže, tirkizno plava voda čine ovo mesto najlepšom lokacijom za ronjenje u celoj regiji. Savršen kutak za kratak odmor od živahnog Balija. Naša preporuka je da se ovde provede 2-3 dana.

Nadamo se da smo vas inspirisali da krenete put Indonezije i doživite jedinstven ugođaj komfora u prirodi koje vile na Baliju pružaju. Prijavite se za neki od Bali Challenge termina u 2020. pozivom na +381646468429.


partneri: Sithonia Greece

You don't have permission to register