Sa našeg bloga

+381 69 646 899

Whatsapp broj: +381 60 6609 800

balichallenge19@gmail.com

PRATITE NAS:

Top
Image Alt

The Bali Challenge

boho challenge bali jesen 2020

Vodimo vas na Bali Challenge na jesen

Otputujte sa nama i doživite egzotičnu lepotu i jedinstvenu atmosferu Balija. Naša ideja je da vam na ovoj rajskoj destinaciji prikažemo kako ovo ostrvo izgleda iz ugla lokalaca, ali sve uz apsolutan komfor!

Zašto putovati na Bali?

Ostrvo Bogova, kako ga nazivaju, razlikuje se od ostatka Indonezije zbog svoje religije. Bali je hinduistički. Za razliku od ostatka muslimanske Indonezije sa 280 miliona stanovnika, ovo ostrvo gde živi oko 4 miliona Balinežana nastanjuju hindusi. Tačnije, mešavina budista, hindusa i animalista. Bez problema jedu svinjetinu i govedinu, popiju i pivo. Balinežani su neverovatno ljubazni, nasmejani i neagresivni. Osmehnu se svakom strancu kojeg vide i mašu im. To ćete shvatiti čim sletite u Denpasar na međunarodni aerodromi Ngurah Rai. Osvojiće vas ljudi, dramatičnost, dobra energija i atmosfera koja ovde vlada. Isto tako i sloboda, jer vam dopuštaju da budete ono što želite biti. Zbog svega toga je Bali postao jedna od najpopularnijih destinacija u jugoistočnoj Aziji.  

boho challenge bali jesen 2020

KADA DOĆI NA BALI?

Možda je pravi odgovor – bilo koje doba godine je dobro. Temperature su uvek oko 30 stepeni Celzijusa, a leto vlada zauvek. Ali postoji kišna i sušna sezona i sezona vetrova, kada obale Balija zapljuskuju talasi, zbog čega surferi iz celog sveta dolaze na ovo rajsko ostrvo. Sezona kiša završava se u aprilu. Ali to nisu monsunske kiše kao na Tajlandu kada ona pada danima. Možda ćete imati pokoji kišni dan, ali ne više od toga. Sezona počinje krajem aprila i traje do novembra. To znači da je sve zeleno, jer je kiša tek prošla, nije tako vruće, jer kalendarski počinje zima – vi ste 8 stepeni ispod Ekvatora – a nebo je plavo sa belim oblacima. April i oktobar smatraju se najtoplijim mesecima, posle čega počinju kiše. Obično kiša pada i za Novu godinu, ali još uvek je toplo i divno i nećete se prehladiti.  

boho challenge bali jesen 2020

SMEŠTAJ NA BALIJU

Bali Challenge se pobrinuo da imate najbolje od najboljeg iskusite ono što nećete naći online, niti u brošurama.  Vodimo vas u blizinu plaže Balangan – jedne od deset najboljih surferskih plaža na svetu na kojoj možete ceo dan da pijete kokos, da se bućkate i sunčate.

boho challenge bali jesen 2020

Seminyak i Canggu rezervisani su za neke od najboljih restorana, klubova i barova u ovom delu sveta, gde ćete spavati u neverovatnom luksuzu, skrivenom od pogleda i u potpunoj privatnosti Ubud je zelena oaza, grad koji se proslavio nakon što je Julia Roberts snimila film “Jedi, moli voli”i prešla na hinduizam. Ubud je takođe centar zdrave hrane, joge, meditacije. Tamo vas čeka nešto posebno – tako posebno da će pomisliti da ste ušli u holivudsku scenu. Vile od bambusovog drveta usred džungle, ali uz sve blagodati 21. veka – sve u režiji Bali Challengea. Pažljivo smo proučili i organizovali sav smeštaj na Baliju za vas – samo se morate opustiti i uživati! Više o našem smeštaju na Baliju možete pročitati u delovima gde opisujemo lokacije.  

boho challenge bali jesen 2020

PREVOZ NA BALIJU – Nakon sletanja dočekat će vas naš Bali Challenge tim koji će vas odvesti do smeštaja. Kao i u ostatku Azije, i na Baliju je glavno prevozno sredstvo motor. Ali naši vozači i Bali Challenge tim će se pobrinuti za izlete i sigurno vas odvesti do vašeg odredišta.

PLAĆANJE – Najisplativije je podizanje novca putem bankomat kartice tekućeg računa, jer provizija iznosi negde oko 3 procenta. Isplati se podići gotovinu, a zatim plačati svuda sa njom, jer kartice prihvaćaju samo u restoranima visokog cenovnog razreda, a u trgovinama uzimaju proviziju od 3 posto na svaki iznos i još morate čekati prilično dugo, jer nisu baš vešto s aparatima. Donesite eure i dolare ako ih imate, ali nemojte ih kupovati u velikim količinama da biste ih menjali ovde, jer to ne vredi. U svakom slučaju savetujemo stotinu eura u džepu, za svaki slučaj. Bankomati su već na izlazu aerodroma i na njima uvek ima gotovine.    

ŠTO JESTI NA BALIJU – HRANA NA BALIJU

Ako ste mesožder, jedite pre nego što dođete u Indoneziju, jer im meso nije u fokusu. Njihova jela poput nasi gorenga ili mie gorenga – pržena riža ili rezanci sa sitnim komadima mesa ili morskih plodova mogu se jesti po cenama kao što su 20 hiljada rupija (1,25 evra), dok ćete rebra ili odrezak platiti 200 ili 250 hiljada (ustvari od 12 evra naviše – u zavisnosti od toga gde jedete). Pica košta oko 100 hiljada (6 evra) i nije neka sreća, hleb, krastavci, salama, sir takođe su skupi. Jeftina je papaja, ananas, rambutan, pirinač i riba. Zato vam preporučujemo da jedete lokalno i ribu, ribu i ribu! Naći ćete arbune, barakude, škampe, kozice, školjke i navalite na njih jer je sve fantastično.

boho challenge bali jesen 2020

Samo pazite jer Indonežani jedu jako ljuto ili na indonezijskom: pedas. Ako imate osetljivo nepce recite – tidak pedas (čita se tida pdas)! IIi ne ljuto!

UKRATKO Dođite! Ukrcajte se na voz Bali Cahallenga i nećete pogrešiti! Očekujemo Vas!

You don't have permission to register